Over Tufft

Wat leuk dat je mijn website bezoekt én nieuwsgierig bent naar de persoon achter het idee!

2 jaar geleden bedacht ik Tufft. Het eerste merk voor óp je kinderkleding. Het idee kwam nadat ik moeder was geworden van Ole, nu een eigenwijze 2-jarige peuter die het vertragen van het bedritueel tot een ware kunst heeft verheven. Inmiddels heeft Ole ook een zusje Linn, die met haar 6 maanden met de dag een sterker willetje ontwikkelt en altijd moet lachen als ze Ole ziet. 2 schatjes waar ik dol op ben én mijn grote inspiratiebronnen voor Tufft.

Ik moet toegeven, ik hou van winkelen, en voor mijn kinderen vind ik het nog leuker dan voor mezelf. Maar wat is het jammer als dat super schattige -rib uit mijn lijf- merktruitje al na 4 weken in de zak ‘te klein’ verdwijnt. Ik stapte destijds over naar betaalbare basics en werd regelmatig geconfronteerd met fashion twins. Dit moest anders kunnen. Ik ben grafisch ontwerper en bloed kruipt waar het niet gaan kan dus ik besloot zelf prints te ontwerpen. Ik maakte ze van flock, een heerlijk zacht materiaal dat, met een beetje zorg, was-na-was mooi blijft. En wat was het resultaat mooi. Dat wilde ik delen met alle andere moeders en zo ontstond Tufft.

Waarom Tufft? Het betekent stoer in het Zweeds. Ik ben dol op Scandinavisch design en ik wilde graag een merknaam verbinden aan mijn strijkapplicaties. Mijn uitgangspunt; vrolijke herkenbare vormen, mooie kleuren en zacht materiaal van goede kwaliteit. Ik ontwerp en maak alles zelf en hou van persoonlijke en goede service. Ik vind het belangrijk dat er is nagedacht over maatvoering en verhouding. Zo hoef jij dat niet te doen en wordt ook jouw creatie een succes.

Ik heb steeds nieuwe ideeën en zo lanceerde ik onlangs mijn nieuwste product; kledingconfetti. Ideaal voor iedereen die het leuk vindt om zelf aan de slag te gaan als ontwerper. Je kiest een design en ontvangt daarvan heel veel kleine printjes. Deze verdeel je naar eigen inzicht over de kleding en strijkt ze vast. Inmiddels heb ik zelf een kledingconfetti verslaving en zitten overal kleine vormpjes op. Nieuwsgierig kijk dan hier.

Ik hoop dat je enthousiast bent over Tufft en ik je kan inspireren ook zelf aan de slag te gaan. Heb je vragen of ideeën dan mag je me altijd mailen lieke@tufft.nl. O ja, voor meer inspiratie en leuke acties kan je me volgen op Facebook en Twitter.

Groetjes,
Lieke